Linux-aandeel desktopsystemen dit jaar verdubbeld

Het aandeel dat Linux inneemt op de markt voor desktopsystemen is sinds december vorig jaar verdubbeld. Het percentage is echter nog altijd zo laag dat zelfs Windows 98 een nog groter deel van de taart voor zijn rekening neemt.

Gezien de kritiek op Windows Vista en de berichten dat de adoptie van Microsofts laatste besturingssysteem te wensen overlaat, leek het Softpedia interessant te bekijken of de alternatieven Mac OS X en Linux hiervan hebben kunnen profiteren. Deze vergelijking zou ook interessant zijn aangezien meerdere pc-fabrikanten inmiddels producten met Linux-distributies leveren.

De cijfers van Net Applications laten zien dat het aandeel van Linux sinds december 2006 is toegenomen van 0,37 procent tot 0,81 procent in september van dit jaar. Ter vergelijking: Windows 98 kent nog steeds een aandeel van 0,89 procent, waarbij overigens opgemerkt dient te worden dat dit eind vorig jaar nog 1,77 procent betrof.

Het deel dat Mac OS voor zijn rekening neemt is in de genoemde periode gestegen van 5,67 procent naar 6,61 procent. Windows XP heeft in minder dan een jaar zes procent terrein moeten geven: van 85,3 procent naar 79,3 procent. Aangezien Vista nu 7,38 procent van de markt bedient stappen gebruikers dus nauwelijks over op niet-Microsoftbesturingssystemen, luidt de conclusie van Softpedia.

Verschillen tussen gebruik besturingssystemen Maandelijkste groei gebruik besturingssystemen

Bron: core.tweakers.net

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: