Anti RSI – Workrave

Ik zit zelf nog wel eens langere tijd achter de pc. Natuurlijk is het dan goed om afentoe eens te pauzeren en even je hoofd leeg te maken. Alleen op een of andere manier lukt mij persoonlijk dat erg slecht. Er is altijd wel nog iets te bekijken, te klikken of te veranderen en voor je het weet heb je weer veel te lang in een houding gezeten. Gelukkig bestaan er veel programma’s die je keurig aan je goede voornemens houden. In mijn ogen een van de beste is; Workrave.

Workrave is een programma wat bij houdt wat je op je pc doet en vooral hoelang je al aan een stuk bezig bent. Het is ontwikkeld door drie Nederlanders wat natuurlijk ook altijd leuk is, maar bovenal is het een makkelijk programma waarmee je RSI op afstand kan houden.

De software installeren is echt kinderlijk eenvoudig:

sudo apt-get install workrave

In de terminal invoeren en dan op de <Y> klikken als er gevraagd word of je de software wil installeren.

Hierna kan je Workrave aanzetten door; ‘systeem-preference-sessions’ te klikken. Hierna in het openstaande venster op ‘new’ te klikken en het volgende in te vullen:

Name: workrave

Command: workrave

Als je nu opnieuw opstart dan zal workrave automatisch mee starten en kunnen we de software gaan instellen.

Instellen van Workrave:

Het instellen van Workrave is ook erg eenvoudig. Je kan door met de <rechtermuisknop> op de tijdsindicator die zojuist op je panel verschenen is naar <preferences> gaan.

Het menu ziet er als volgt uit:

Workrave instellingen

Hier in kan je alles gaan instellen. Ik heb er zelf voor gekozen om met microbreaks van 30 seconden elke 10 minuten te werken. De restbreak staat op 1 uur met 10 minuten onderbreken

Het is overigens wel een aanrader om onder User interface te kiezen voor block mode: Block input and screen. Anders kan je als je eigenlijk een break hebt toch nog gewoon je mail lezen of even wat surfen (en dat is nu net niet de bedoeling ;-)).

Bekijk ook eens de Workrave brochure.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: